publikovany ve smërnici 2000/89 ES od 13.12.2014 smernici 1169/2011 EU

  • 1. Obiloviny obsahující lepek

    pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy a výrobky z nich

  • 2. Korýši

    a výrobky z nich

  • 3. Vejce

    a výrobky z nich

  • 4. Ryby

    a výrobky z nich

  • 6. Sójové boby (sója)

    a výrobky z nich

  • 7. Mléko

    a výrobky z něj

  • 8. Skořápkové plody

    mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

  • 9. Celer

    a výrobky z něj

  • 10. Hořčice

    a výrobky z ní

  • 11. Sezamová semena (sezam)

    a výrobky z nich

  • 12. Oxid siřičitý a siřičitany

    E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228, v koncentrucích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

  • 13. Vlčí bob (lupina)

    a výrobky z něj

  • 14. Měkkýši

    a výrobky z nich

  • 15. Akrylamidy

    přepálený olej, hranolky, smažené pokrmy, chipsy, pražená káva, grilované pokrmy